top of page

Full Responsive webdesign

en nog vindbaar ook

Ecommerce Tracking

Ecommerce Tracking:
Wanneer u een webshop heeft is het belangrijk om te weten waar uw klanten vandaan komen. Om dit goed te kunnen meten heeft Google, Ecommerce Tracking ontwikkeld. Ecommerce Tracking is een onderdeel van het statistieken programma Google Analytics en kan gemakkelijk via een HTML script in de webshop geplaatst worden.

Wat kunt u met Ecommerce Tracking:
Met een webshop moet u goed vindbaar zijn op het internet, uiteraard is de offline reclame ook zeer belangrijk (hier komen wij later op terug). In vrijwel alle gevallen is de meeste omzet te verwachten in de zoekmachine Google. U kunt adverteren via de Google Adwords en u kunt uw website organisch optimaliseren voor de zoekmachine. In beide gevallen zult u iemand moeten betalen om dit op een professionele manier op te zetten. Natuurlijk is het dan ook goed om te weten of het geld dat u geinvesteerd heeft via bestellingen weer terug verdiend wordt. Om dit goed te kunnen meten is Ecommerce Tracking één van de betere meetprogramma's die momenteel verkrijgbaar zijn. Dit programma kan precies zien via welk kanaal bestellingen worden gedaan. Zo kunt u zien of de bestellingen via Google Adwords komen, via Google Organisch of via andere websites waar u adverteert. Ook kunt u precies zien via welke zoekterm de bestelling is gedaan, zo kunt u de zoektermen achterwege laten die wel geld kosten maar geen bestellingen opleveren.

Hoe implementeer ik Ecommerce Tracking in mijn Webshop:
Om Ecommerce Tracking in uw webshop te intergreren moet u als eerste Google Analytics in uw website plaatsen.

De werkwijze is als volgt:
Analytics Account aanmaken. U gaat naar > http://www.google.com/intl/nl/analytics/ Daar meldt u zich aan met uw emailadres. Dan vraagt Google in welk land u werkzaam bent, u voert het webadres in van uw webshop en daarna voert u uw naam en achternaam in. Na het goedkeuren van de algemene voorwaarden krijgt u een HTML script. Kopieer dit script en plaats dit script in de footer van uw website. Als u geen toegang tot de footer van uw webshop heeft is het voor uw webbouwer enkele minuten werk om dit script te plaatsen. Na het plaatsen van het script van Google Analytics zult u 24 uur geduld moeten hebben voordat de eerste resultaten hiervan zichtbaar zijn. Pas na deze 24 uur kunt u via Google Analytics het Ecommerce Tracking systeem activeren.

Ecommerce Tracking script genereren via Google Analytics. U gaat in uw Analytics account. Wanneer u in uw account zit ziet u de website staan met daarachter 'rapport weergeven', daarachter staan wat getallen en als laatste helemaal rechts bewerken staan. Klik op bewerken. Dan komt u op een pagina die begint met profielinstellingen voor www.uw-website.nl. Rechtsboven in het eerste blok in de grijze strook ziet u weer bewerken staan. Daar kunt u op klikken. Nu kunt u uw analytics omzetten naar een ecommercewebsite. Nadat u deze aanpassing heeft gedaan zult u een script toegewezen krijgen. Met dit script moet u naar uw webmaster gaan die dit op de juiste plekken gaat intergreren in uw website. Wilt u het zelf proberen dan vindt u hier de perfecte uitleg > http://code.google.com/intl/nl/apis/analytics/docs/tracking/gaTrackingEcommerce.html
 

bottom of page